Yapay zeka sesin geleceğini de şekillendiriyor

Podcast yayınlamak artık çok daha kolay… Eğer harika bir “fikriniz”, ilgi çekici bir “içeriğiniz” varsa… Ya da böyle bir içerik “tasarım kabiliyetiniz, beceriniz” varsa.

Malum, yapay zeka her sektörü, her işi, her mesleği değiştiriyor…

İnsan tarafından “emek” harcanarak yerine getirilen bir takım “teknik” işler ve hatta “yaratıcılık” işleri makineye (yapay zeka) devrediliyor. Bundan sonrası için “insana” makineyle beraber çalışabilme, O’na yön verebilme, sonuç odaklı bir takım veriler elde etmek kalıyor.

Ses alanında da epeydir yarış yapay zeka alanında yaşanıyor. İnsanı “zahmetten” kurtaracak birçok yapay zeka araç ve özelliği kullanıma sunulurken, ses üreticileri (podcast) için ayırt edici unsurlar farklılaşmaya başlıyor: “Sorun çözen, farkındalık yaratan, eğlendiren, değer üreten içerikler geliştirmek…”

Bunlar için de sahip olunması gereken yetenek seti: “Analiz, bağıntı kurma. yapay zekayı etkin kullanabilme becerisi.”

Yine en belirgin unsurlardan birisi bireylerin, kurumların sesle ilgili tahayyül dünyaları podcast’i (sesi) bir medya aracısı olmanın ötesine doğru taşıyor. Ses, bireysel bilgi edinme, iletişim, eğlence aracı olmanın ötesinde, kurumların üretim, hizmet ve organizasyon süreçlerinin de önemli aracı olma yolunda ilerliyor.

Mobil yaşam içerisinde sesin “kolay, hızlı, esnek ve etkin” tüketim olanağı tanıması, özellikle organizasyonların “verimlilik” odaklı bir işlev görmesini sağlıyor.

İşletmelerde kültürel değişimi ve uyumu sağlamak kolay değil ve ayrıca sesin gücü henüz tam olarak keşfedilebilmiş de değil; ama çok uzun olmayan bir zaman dilimi içerisinde çok şey değişecek; değişiyor da zaten. İster istemez, mecburen, mecburiyetten!

Şimdi bu kadar sözü neden ediyorum?

Bu değişim dalgasını harlayacak bir araç daha hafta içerisinde 500.000 Dolar tohum yatırımı aldı: SpeakUp AI…

Peki ne yapıyor bu araç? Beş dakikalık bir ses örneği kaydederek veya yükleyerek, bir içerik bağlantısı sağlayarak veya metni doğrudan sisteme yapıştırarak kendi sesinizle eksiksiz bir podcast üretebiliyorsunuz.

Nasıl? Heyecan verici değil mi? Elbette, iyi bir metin (içerik) oluşturabildiyseniz!

Şimdi düşünün, böyle bir imkanı, profesyonel bir uzmanlığınız, bir işletmeniz, işiniz varsa neden kullanmayasınız!

İçerik oluşturucular, pazarlamacılar, eğitimciler, yazarlar, emlak profesyonelleri, startup’lar, İK ekipleri… ve daha say sayabildiğiniz kadar…

Geriye ne kalıyor? Yarıtıcılık, tasarım, analiz yeteneği…

Şimdilik…

Yarın hangi unsurlarla makineyle (yapay zeka) yarışacağımız şu an için “meçhul’’


Bireysel ve kurumsal profesyonel podcast yayınlarında desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Sosyalink Podcast Agency, uzman ekibiyle birlikte sizin ve markanız için çözümler üretmeye hazır. Bireysel ve kurumsal (markalı podcast) podcast’ler ile kurumiçi (dahili) sesli içerik çözümleri ve projelerinde bilgi ve teklif almak için bize bilgi@sosyalink.net e-posta adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.